Flanela posteljnina za prijetni spanec

0 komentarjev

Vas ponoči zebe in bi se želeli s posteljnino prijetno ogreti? Potem je posteljnina (flanel) je odlična izbira za mrzle zimske noči, saj vas bo celo noč prijetno grela. Ima kompaktno in zelo mehko strukturo, ki ne draži kože. Zato je primerna za vse, ki imate kakršnekoli težave s kožo ali različna kožna stanja. Dobra lastnost posteljnine iz flanele je, da je zelo zračna in dobro odvaja vlago. Kljub temu, da dobro odvaja vlago je tem, ki se dosti potite, ne priporočamo.

Tkanina flanela je sestavljena iz ohlapno pletene mešanice volne, bombaža in drugih brušenih sintetičnih vlaken.

 

posteljnina_flanel_minu

 

Posteljnina flanela je odlična za vzdrževanje

Vzdrževanje dotične posteljnine je enostavno, saj lahko posteljnino perete v topli vodi in jo posušite v sušilnem stroju ali na prostem zraku. Posteljnina flanela se ne guba, vseeno pa svetujemo, da še toplo zložite in se izognete nastanku gub in pomečkanosti posteljnine flanele. Svetujemo uporabo blagih detergentov, saj bodo precej zmanjšali možnosti za kosmatenje in obrabo barv, k vsemu temu pripomore tudi nižja temperatura vode. 

 

Za daljo obstojnost tkanine flanel

Pri posteljnini si želimo ohraniti dolgo obstojnost barv in seveda si želimo, da bi bilo kosmatenja čim manj. Svetujemo vam, da ob prvem pranju dodate pol jogurtovega lončka alkoholnega kisa. Uporabe mehčalca pa pri pranju posteljnine iz flanele ne priporočamo.

 

Naj dimezije posteljnine flanele

Najpopularnejša velikost posteljnin je posteljnina 200x200 in posteljnina 140x200. Posteljnina 140x200 pa je hkrati najpogostejša dimenzija otroške posteljnine.

 

Otroška posteljnina flanela je zelo priporočljiva

Tkanina flanela je lahko odlična izbira za otroško posteljnino, saj bo mehkoba in toplina posteljnine otroka zazibala v spanje. Na voljo je na Minu.si.

 

Vrste flanele

Obstaja več vrst tkanine: volnena flanela, bombaž, mešana ali sintetična, cejlonska, otroška, plenice, rastlinska flanela in flaneleta (nekoliko drugače tkana). 

Komentiraj

Komentarji so pregledani pred objavo.
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Zadnje ogledano
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top