Minu bohemska otroška soba

0 komentarjev

Na novo dekorirate otroško sobo in nimate idej za dekoracijo ali morda ne veste kako pobarvati stene, kakšne dodatke implementirati v celoten dizajn in vas bega izbira pohištva? Vsak starš vsaj enkrat v življenju doživi ta občutek, zato smo za vas pripravili vodič, kako na nekoliko bolj poseben način dekorirati sobo za svojega otroka.

 

BOHEMSKA PODOBA OTROŠKE SOBE

BOHO OTROŠKA SOBA

Predstavljamo vam BOHO podobo otroške sobe. Boho na kratko pomeni bohemski stil, boho sobica je torej bohemsko opremljena sobica. Takšna sobica je odlična izbira za vse, ki za svoje otroke ne želite klasično opremljene sobice. Boho sobica vam prepušča neomejeno kombinacijo različnih kosov pohištva, različnih dekorativnih elementov (juta, naravni ratan, pravi les, itd.), različnih barvnih vzorcev na steni. Čeprav se na videz zdi preprosto opremljati boho sobico, temu še zdaleč ni tako. Če upoštevamo osnovne smernice pri opremljanju in dekoriranju lahko s tehniko »plastenja«, mešanja dekoracij različnih barv in kombiniranjem različnih stilov pohištva ustvarimo pravcato boho sobico, ki odraža pozitivno energijo in preprostost.

 

otroska_soba_preproga_juta_boho_minu

 
BOHO OTROŠKA SOBA: UMETNOST IN BARVE

Posebnost boho sobe je, da vam pri opremljanju lahko pomagajo vaši otroci. Pripravite jim del stene, kamor lahko naslikajo svojo umetnino. Prepustite jim svobodo v ustvarjanju kreacije, prav tako jim ponudite celotno paleto barv. Verjemite, otroci vas bodo presenetili. Drugi del stene lahko poljubno poslikate sami, morda celo eno steno v sobi oblepite s tapeto z različnimi vzorci, motivi živali itd.

Pri dekoriranju sten razmišljajte izven okvirov. Na steno lahko obesite tudi preprogo iz naravnih materialov – npr. iz jute. Iz naše kolekcije preprog iz jut smo za vas pripravili 4 takšne, katere so po našem mnenju najbolj primerne za dekoriranje otroške sobe. Preprogo lahko seveda uporabite klasično, jo postavite na tla.

Bodite drzni in uporabite različne vzorce in materiale pri dekoraciji (les, bombaž, ratan, juta, kovina, plastika, tekstil). In ne skrbite za to, če se določene barve ne bodo skladale. Če želite ustvariti bolj nevtralno podobo bodo sobo, pustite stene bele, vendar postanite bolj drzni z uporabo barvnega tekstila, različnega pohištva, uporabo naravnih materialov in drugih dodatkov.

 

TEKSTIL DODA POSEBNO NOTO

Tekstil ima posebno vlogo v bohemskem stilu opremljanja doma. Zato tudi v otroški prostor vnesite različne vrste tekstila, ki sobi dodajo toplino in domačnost. Uporabite lahko preproge s pridihom etno vzorca, pletenimi odejami, tapiserije, blazine, zavese, šotor in baldehin).

Z vas imamo še ta nasvet. Uporabite nekorporativne motive živali na blazinah, posteljninah, v obliki poslikav na steni ali celo tapeto. Vnesite zunanji svet v notranjost otroške sobe. Verjemite, otroci bodo v takšni sobi uživali, še posebej bodo uživali v zatočišču na blazinah v šotoru ali baldahinu.

Predstavljamo vam še ostale produkte, ki se odlično podajo v boho otroško sobo.

 otroska_oprema_otroska_soba_boho_minu

 

Za vas smo izbrali še par boho sobic, s pomočjo katerih morda dobite še kakšno dodatno idejo za opremljanje.

 boho_otroska_soba_oprema_minu

 Vir slik: Urška Oman (caricasveta.si)

Komentiraj

Komentarji so pregledani pred objavo.
Na Minu.si uporabljamo piškotke, za zagotavljanje najboljše nakupovalne izkušnje. Brez skrbi, ne redijo :)
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Zadnje ogledano
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top