Personalizirana vzmetnica prihodnost ležišč

0 komentarjev

Vedno več produktom proizvajalci omogočajo, da se jih prilagodi posamezniku. S tem dosežejo večjo možnost za prodajo, saj takšen izdelek popolnoma odgovarja kupcu. To je super novica za izdelke, pri katerih ustreznost posamezniku hodi z roko v roki s kvaliteto izdelka.

  • PERSONALIZIRANO LEŽIŠČE

Vzmetnica je eden izmed takšnih primerov, saj je za kvaliteten spanec nujno da ustreza karakteristikam uporabnika. Na ta način personalizirano ležišče nudi kupcu vse svoje prednosti. Proizvajalci vzmetnic namreč razvijajo ležišča, ki so primerna za čim širši krog kupcev kar pa ne zagotavlja, da med njih spadate tudi vi. Izkoristite torej možnost izbire svoje lastne vzmetnice, ki bo poskrbela za zdrav spanec.

Pri Minu ponujamo možnost nakupa popolnoma prilagojene vzmetnice. Na mail: info@minu.si nam le zaupate vaše želje, mi pa poskrbimo za ostalo. 

Lahko, da ste kupili avtodom, ki ima posebne mere postelje ali imate doma starostnika, ki bo potreboval višjo ležalno podlago oziroma prilagodljivo letveno dno, ki se lahko dvigne. Če ste avanturist po duši ste si lahko zaželeli malo drugačen dopust in bi za prenočitev uporabili kar vaš karavan. V naštetih primerih boste potrebovali vzmetnico nestandardne dimenzije in edina možnost je naročilo ležišča po meri.

Osebe s poškodbami hrbtenice ali drugimi zdravstvenimi stanji, ki zahtevajo specifično oblikovano podlago imate s tem možnost doseči bolj zdrav spanec s podlago, ki vam bo to omogočila. Če razbolelo telo nima potrebnega pritiska na točkah telesa, kjer je to potrebno, potem nima potrebne podpore in se bolečine le še poslabšajo. Z izbiro pravega ležišča se lahko znebite tudi smrčanja in težav z dihanjem.

V kolikor imate s partnerjem drugačne potrebe v zvezi s trdoto in vsebino vzmetnice je edina rešitev po meri narejeno ležišče. Proizvajalec bo namreč prilagodil vsako polovico ležišča vašim željam in polovici zaprl s prevleko na zadrgo, ki ju bo držala skupaj, da med njima ne bo nastajala špranja, ki zna biti moteča.


Skozi čas se ljudje fizično spremenimo. Lahko se spremeni naša telesna masa, pride do poškodb ali bolezni, zanosite, le spremenimo najljubši položaj spanja itd. V primeru, da se vam pripeti karkoli od naštetega boste občutili spremembo tudi pri kvaliteti spanca. Na srečo imajo po meri narejena ležišča možnost kasnejšega spreminjanja plasti, ki jih lahko dodajate ali odvzemate ter tako regulirate trdoto in višino ležišča. Če ne veste kakšno ležišče bi vam najbolje ustrezalo se po nasvet obrnite na zdravnika ali kiropraktika. V kolikor boste namreč imeli premalo podprto hrbtenico boste občutili bolečine v vratu in križu, pretrda podlaga pa bo pripeljala do mišične napetosti in zategnjenosti.

  • KAKO IZBRATI PRIMERNO VZMETNICO

V prejšnjih vsebinah smo že izvedeli na kaj vse morate biti pozorni pri izbiri vzmetnice zato veste, da je prava trdota, višina in velikost zelo pomembna za dober spanec. Prava podpora vam bo omogočila trden spanec in manj premikanja med počitkom, saj ne boste občutili neudobja zaradi katerega bi bilo vaše telo prisiljeno spremeniti položaj.

  • POMEMBNO JE TUDI POSTELJNO DNO

Obstajajo različna posteljna dna, ki so v tesni povezavi z ležiščem. Med najbolj razširjenimi so lesene letvice večinoma narejene iz borovega ali bukovega lesa. Po meri narejeno letveno dno je eden izmed faktorjev, ki vplivajo na dolgoživost vzmetnice in kvaliteto spanca. Gre za lesene tanke letvice, ki so razvrščene v določenem razmaku po celotni širini postelje. Upoštevajte, da bo ta vrsta dna nudila le oporo in ne dodatne višine kot naprimer boxspring dno. So cenovno najugodnejša varianta posteljnega dna. Vzmetnici nudijo stalno zračenje in odvajanje vlage, s tem pa ohranjajo njeno kvaliteto. S prožnostjo nudijo ergonomski položaj telesa med počitkom.

Poznamo dva različna tipa letvenega dna; prožno in standardno. Pri prvem gre za zakrivljene  prožne lesene letvice, večinoma iz bukovega lesa, ki imajo sposobnost prilagajanja vašemu spalnemu položaju, premikanju, spreminjanju telesne mase itd. Pri tem ohranjajo čvrsto podporo saj zaradi svoje oblike delujejo kot vzmet. Imajo tudi opcijo prilagajanja čvrstosti zato so primerna za osebe, ki želijo mehkejšo podlago za spanje. Pri večjih posteljah so posteljna dna sestavljena iz dveh okvirjev zato, da jih vsak posameznik izbere zase in si jih prilagodi glede na svoje potrebe. S tem se zmanjša tudi moteč prenos gibanja po postelji.
Priporoča se ljudem s težavami v spodnjem predelu hrbta, ker prečke omogočajo lego, ko sta srednji in zgornji del hrbta v ravni liniji pri spanju na boku in se prilagodijo obliki hrbta pri spanju na hrbtu. Prečke prilagajate s premikanjem drsnikov. Tega vam ne omogoča nobeno drugo posteljno dno. Letvene podlage imajo lahko različno število letvic, ki so opremljene z drsniki. Več kot jih je bolj si lahko prilagajate podlago. Če boste drsnike potegnili narazen boste dobili več podpore kot če jih potegnete skupaj in naredite ta del bolj prožen.
Letvena podlaga s 4 drsniki je za osebe, ki občasno potrebujejo več podpore v predelu križa. Med nje spadajo aktivni ljudje in športniki. Tiste s 5 drsniki imajo nastavljivo podporo v nižjih predelih v v območju trtice in so namenjene višjim ljudem, da jim zaobjamejo celoten križ in fizično aktivnim. 6 drsnikov pa omogoča še prilagajanje ramenskega in ledvenega predela. Podlage z 9 drsniki prilagajajo tudi del pod medenico, trtico vse do križa. Vseh letvic mora biti najmanj 24, bolj kot so skupaj boljša je podpora.

Drugi tip letvic so standardne ravne letvice, ki nudijo odlično čvrsto podporo in so cenejša verzija. Največkrat so narejen iz borovega lesa. Razporejene so po celotni širini postelje in imajo v sredini dodano prečko za boljšo podporo.

Razmak med dvema letvicama mora biti prave dolžine. Razdalja večja od 7 cm že predstavlja tveganje za obrabo in raztrganine na vzmetnici. Vloga letvic je preprečevati pogrezanje ali premikanje vzmetnice in razporejanje teže po celotni površini podlage. Bodite pozorni saj nekatere znamke zahtevajo celo manj kot 6 cm razmaka med prečkami. Ključno je, da jih pravilno namestite, da nebi prišlo do njihove poškodbe ali premikanja.

Načeloma določena vzmetnica potrebuje določeno posteljno dno. Nekateri proizvajalci celo zahtevajo, da kupec uporablja vnaprej določeno dno zato, da kasneje lahko uveljavlja garancijo na ležišče saj trdijo, da mu prava podlaga podaljšuje življenjsko dobo. Večkrat ne priporočajo prožnih letvic za ležišča iz spominske pene, ki lahko začne lesti med prečke in se s tem uničuje. Tudi kadar kupujete novo vzmetnico s katero boste nadomestili staro preverite stanje letvic in ali se bo nova vzmetnica ujemala z obstoječo podlago. Prilagodljiva letvena dna zahtevajo uporabo prilagodljivih vzmetnic, v tem primeru odpadejo klasična vzmetena ležišča. Za slednja se priporoča uporaba boxspring dna, ker jim le ta nudijo dovolj podpore od spodaj.

Dobro letveno dno bo dovolj trdno, da zdrži večje obremenitve brez pokanja, upogibanja ali lomljenja. Če pri zelo velikih obremenitvah ne nudijo potrebne podpore boste morali poseči po drugačnem posteljnem dnu.

Prava podlaga za ležišče bo v kombinaciji s kvalitetno vzmetnico poskrbela za maksimalno udobje in njeno vzdrževanje. Prednosti vaše vzmetnice se bodo tako lahko v polni meri izrazile zato si vzemite čas in poiščite najboljši tandem vzmetnice in posteljnega dna.

Komentiraj

Komentarji so pregledani pred objavo.
Na Minu.si uporabljamo piškotke, za zagotavljanje najboljše nakupovalne izkušnje. Brez skrbi, ne redijo :)
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Zadnje ogledano
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top