Potrebujete čas zase?

0 komentarjev

Mirne misli, spočit um in spočito telo so v stresnih situacijah ključni za normalno delovanje. Prav tako so to pomembni dejavniki za mirno sobivanje z ostalimi družinskimi člani. V takšnih situacijah bi rekli, da je za mamice, otroke in starejše to najbolj pomembno. Ritem dneva in življenja se spremeni za nekaj časa. Vsak nov dan prinaša nove izzive, zato je priporočljivo, da se na naslednji dan pripravimo večer prej. Prioriteta je sprostiti misli in se posvetiti sebi. 

 

Kako doseči mirno stanje?

 

  • Meditacija - meditirajte zjutraj ali zvečer 5 minut. Med meditacijo se sprostijo mišice in z njem tudi telo, napetost izgine in misli postanejo čiste. 
  • Redno prezračevanje prostora - na dan vsaj 2x, zjutraj in zvečer na stežaj odprite okna za 5-10 minut in pojdite ven iz sobe. Zrak se bo v tem času izmenjal, svež zrak bo nadomestil zatohlega. Po približno 10-ih minutah okna zaprite. Zvečer je zračenje še posebej priporočljivo, da se spalnica osveži in zaspite v svežem zraku. 
  • Primerna temperatura spalnice - po priporočilih strokovnjakov naj bi temperatura spalnice bila med 16-19°C. Med spanjem se naša telesna temperatura dviga in s tem dodatno ogrejemo prostor. Bolj hladno kot je, lažje in hitreje zapremo oči, ter pademo v spanec.
  • Redno menjavanje posteljnine - Posteljnina naj bi se menjala 1x/teden ali 1x/2 tedna. 
  • Izbira bombažnih posteljnin in rjuh - Bombažne rjuhe in posteljnine z vsakim pranjm postanejo mehkejše, regulirajo telesno temperaturo, so zračne in lahke za vzdrževanje. 

bombažne rjuhe  DETAJLI: BOMBAŽNE RJUHE

bombažna posteljina  V OBJEMU BOMBAŽA

scent of nature posteljnina POTOPITE SE V LEPOTO NARAVE

 

Želimo si, da vam dnevi minejo kar se da bolj udobno. 

Vaš Minu.si 

 

 

Komentiraj

Komentarji so pregledani pred objavo.
Na Minu.si uporabljamo piškotke, za zagotavljanje najboljše nakupovalne izkušnje. Brez skrbi, ne redijo :)
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Zadnje ogledano
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top