V posteljo brez telefona

0 komentarjev

Če se pogosto bojujete z nespečnostjo in glavoboli, pa ne veste, kaj je temu razlog, izklopite svoj mobilni telefon in se v miru odpravite v posteljo. Vsi smo verjetno že slišali, da gledanje v zaslone zvečer ni najboljša popotnica za naše spanje, ampak kljub temu večina to še vedno počne. Mogoče zato, ker ne vemo, kaj bi drugega takrat počeli. Ali zato, ker moramo nujno še nekaj zaključiti za službo ali šolo. Morda pa je za odhajanje v posteljo s telefonom kriva navada, ki smo jo pridobili tekom let.

Dlje časa kot držite mobilni telefon pri ušesu, slabše boste spali. Znanstveniki so ugotovili, da elektromagnetno valovanje, ki ga oddaja mobilni telefon, spodbuja vaše možgane, da sproščajo stresne hormone, ki preprečujejo vašemu telesu, da bi se popolnoma sprostilo. Tako lahko prihaja do zmedenosti ter do krajšega in predvsem slabega spanca, saj telesu preprečuje nujno potreben počitek. Poleg tega se velikokrat dogaja, da vaš spanec prekine nepričakovani klic ali besedilno sporočilo.

Če ne spimo dovolj časa, to vodi v težave pomnjenja in pozornosti, posledično smo manj produktivni. Tako se nevede znajdemo v začaranem krogu – pozno v noč bedimo, da bi nadoknadili ure dela ali sprostitve, ki smo jih izgubili čez dan, podnevi pa smo zaradi pomanjkanja spanca manj produktivni in slabše razpoloženi.

Komentiraj

Komentarji so pregledani pred objavo.
Na Minu.si uporabljamo piškotke, za zagotavljanje najboljše nakupovalne izkušnje. Brez skrbi, ne redijo :)
You have successfully subscribed!
This email has been registered
ico-collapse
0
Zadnje ogledano
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top