Pregrinjalo za posteljo za luksuz v spalnici - Minu.si

Pregrinjalo za posteljo za luksuz v spalnici

Vsakomur urejena postelja sproži določeno predstavo o tem kako izgleda urejeno ležišče. Ali je na njem nameščena le posteljnina ali pa vrhnja plast sestavlja posteljno pregrinjalo.


Zagotovo je za večino ob omembi pregrinjala prva asociacija hotelska soba. Nikakor pa ni treba, da je temu tako.


Povsem preprosto imate možnost posnemati postiljanja, ki se ga poslužujejo v hotelih z uporabo katere od posteljnih pregrinjal, ki so na voljo tudi v naši spletni trgovini.


Najpogostejši način postiljanja ležišča je uporaba napenjalne rjuhe, nad njo pa so položene plasti s katerimi se pokrijete. V večini primerov je to kar odeja, ki je oblečena v prevleko za odeje. Nekateri vmes vstavijo še navadno ravno rjuho in s tem izboljšajo zagotavljanje higiene med spanjem.


Razlika med odejo in pregrinjalom je ta, da je odeja sestavljena iz več plasti. V sredini ima namreč različne vrste polnil, zaradi higienskih razlogov se priporoča, da jo oblačite v posteljnino.


Pregrinjalo je po drugi strani sestavljeno iz ene plasti in ker gre za vrhnjo plast prevleka ni potrebna.


Ljudje smo si različni. Nekateri imate radi na sebi več plasti in večjo težo. Drugi, ki ste mogoče bolj senzorično občutljivi pa vam bolj ustreza samo ena, lahka plast. V vsakem primeru je to vaša odločitev, ki jo morate sami sprejeti.

 

Raznolika posteljna pregrinjala


Seveda boste najprej opazili veliko razliko v slogu. V glavnem pregrinjala delimo na enobarvna, ki poudarjajo eleganten videz in barvna z raznimi vzorci, ki odražajo sproščenost in razigrano vzdušje.


Dobro je, da se orientirate glede na to katera posteljnina bo nameščena pod prevleko zato, da bo vse skupaj barvno usklajeno.

pregrinjalo za posteljo


Sledijo še različni materiali kot so bombaž, poliester, velvet, mešanica bombaža in poliestra, mikropercal, ki so najpogostejša sestava za pregrinjala.


V zgodovini so bila volnena pregrinjala celo statusni simbol. Na zadnji strani so imela všito naravno tkanino iz bombaža. Večinoma so se uporabljale modra, rdeča ali rjava barva.


Šele v 19. stol pa so pričeli izdelovati pregrinjala z ročno narejenimi vzorci. Takrat so postali zelo popularni tudi rožasti motivi. Temu dodajte še bogate geometrijske vzorce, ki so trenutno moderni.


Začetki izdelave pa segajo v 16. stoletje na območju Španije, še pred tem pa so bile v uporabi krznene prevleke.


Glede na sestavo med seboj variira tudi teža posamezne prevleke. Si lahko zamislite pregrinjalo za zakonsko posteljo, ki se ne premika čez noč tako kot največkrat navadna odeja?


Vsi, ki se zjutraj zbujate odkriti medtem ko je vaš spalni partner zavit v toplo odejo imate sedaj večjo možnost, da bo pregrinjalo do jutra ostalo tudi na vas. :)


Zaradi svoje teže bo prevleka super služilo tudi kot pregrinjalo za kavč, ker se bo veliko manj premikala kot dekorativna odeja.


Smiselno, je razmisliti o tem ali jo boste uporabljali izključno kot dnevno pregrinjalo za zaščito ležišča ali utegne nadomestiti plast za pokrivanje v prehodnih mesecih. Ko vas utegne čez noč nenadoma zebsti.


To sta tudi glavna namena prevleke za posteljo.


Če vas rado zebe v noge, jo lahko med spanjem prepognete is si z njo dodatno pokrijete le spodnji del telesa.


Po drugi strani pa ste lahko oseba, ki vam je čez noč odeja prevroča za pokrivanje. Tako bo pregrinjalo in pod njim rjuha super kombinacija, da se ne boste zbujali prepoteni.


Dizajn izberete glede na tip postelje. Boxspring postelja izžareva predvsem eleganco in k njej se podajo enobarvni toni.


 

Naj sega prevleka za posteljo do tal?


S takšno postavitvijo boste pričarali poseben videz, ki vam mora biti všeč. Največkrat z jo prekrijemo tudi vzglavnike. Tako pred prahom in umazanijo zaščitimo celotno ležišče.


V kolikor imate doma otroke ali hišne ljubljenčke sam je zagotovo dobro poznano, da ne eni ne drugi pred skokom na posteljo ne pogleda ali je umazan. Živali poleg tega puščajo dlako kjerkoli se zadržujejo zato bo najbolj higiensko da zvečer prevleko enostavno odstranite in zaspite na čisti postelji.


Tudi sončni žarki, ki ne posredno sijejo na posteljnino z leti naredijo svoje in utegnejo rahlo razbarvati blago. Tudi za les ali blago iz katerega je sestavljena postelja je bolje, če niso izpostavljeni direktnemu soncu.


Za drugi videz končnega postiljanja lahko prevleko za posteljo tudi zatlačite v kotiček med vzmetnico in robovi postelje. Na tem mestu se ni smiselno odločiti za nakup pregrinjala, kateri ima na robove všite razne resice ali drugače okrašen robe, ker bi ga s tem zakrili.

pregrinjalo za posteljo



Če se odločite, da bo posteljno pregrinjalo segalo do tal potem slednjo najprej izmerite. Ko imate izmerjeno dolžino in širino, nikar na pozabite zapisati tudi višine. To je posebej pomembno pri višjih ležiščih kot so boxspring postelje.


Pregrinjalo za posteljo 200x200 bo primerna izbira za posteljo 140x200 s klasično višino, saj imate opcijo izbrati model, ki vključuje tudi prevleke za vzglavnike v isti barvi.


Na naši spletni strani imate možnost izbirati med naslednjimi velikostmi. Prve dimenzije so 160x245, 180x250, 180x270, 220x240, 230x270, 240x260, 245x260, 270x270 pa vse do 250x260, ki je trenutno največja velikost.


S podanimi velikostmi boste dobili občutek kaj vam je sploh na voljo, ker se velikosti pregrinjal razlikujejo od standardnih dimenzij za posteljnine. Sedaj boste sami morali presoditi in se odločiti do kje želite, da sega vaše pregrinjalo za posteljo.


Čiščenje je priporočljivo izvesti vsaj enkrat mesečno. Ker ni v direktnem stiku z vašo kožo ni potrebe po tedenskem čiščenju.


Tako, če želite popestriti videz vaše spalnice, je okrasno pregrinjalo za posteljo prava odločitev. Omislite si poleg tudi okrasne blazine, ki se bodo podale k prevleki in vaša postelja bo postala luksuzno ležišče.

Novice

RSS
Novoletna prenova doma - dekoracija - Minu.si
blazine dekoracija dom pohištvo

Novoletna prenova doma - dekoracija

Podpora 10DX

Prvi mesec leta 2024 je že za nami, in morda je prav zdaj čas za premislek o svojih ciljih, ki smo si jih zastavili za to...

Čas je za novo vrtno pohištvo - Minu.si
blazine dom ograja iz bambusa svetila umetna trava vrtna garnitura vrtni stoli

Čas je za novo vrtno pohištvo

Barbara Koražija

Ko se bliža poletje, si marsikdo želi pripraviti svojo teraso za prijetne sončne dni in druženje na prostem. Prenova vrtnega pohištva in terase je odličen način, da...